صدای مخملی ایران کیست؟ اگر شما اهل هنر موسیقی و آواز باشید مسلماً جواب این سوال را به خوبی می دانید. غلامحسین بنان از چنان صوتی برخوردار بود که با شنیدن آن روح آدمی جلا می گرفت. این بزرگ مرد این ویژگی را از پدر خواننده و هنرمند خود به ارث برده بود. صداهای مخملی باعث می شوند که موسیقی و آواز از ارزش برخوردار شوند به طوری که پس از سال های طولانی همچنان در یادها بمانند.
صدای مخملی و تأثیر آن در آواز
این روزها ترانه های مختلف با صداهای گوناگونی به گوش می رسند که هر کدام از ویژگی های صوتی مختص خود برخوردارند. برخی از این صداها به دل می نشینند و ساعت ها و شاید روزها حال و هوای شنوندگان را تحت تأثیر طنین خود قرار می دهند. از دیرباز گونه های مختلف صدای انسان برای آواز خواندن در نظر گرفته می شد و در دنیای مدرن امروزی تلفیقی از چند گونه برای طنین انداز شدن صدا به گوش می رسد.
برخی از گونه های صدا مختص آقایان بوده و برخی نیز تنها برای بانوان می باشند. در برخی مواقع نیز در این زمینه وجه اشتراکی میان آقایان و بانوان به چشم می خورد. صدای مخملی ویژگی است که کمتر کسی از آن برخوردار است. این گونه از صداها به قدری جذاب و شنیدنی هستند که با طنین آن ها به یاد ضرب المثل هر آنچه از دل برآید لاجرم بر دل نشیند خواهیم افتاد. استاد بزرگ آواز آقای بنان از کسانی شناخته می شوند که از این ویژگی صدایی برخوردار بوده اند.
صدای مخملی در موسیقی کلاسیک و سنتی
موسیقی دارای سبک های مختلفی است و هر کدام از این سبک ها طرفداران خاص خود را دارند. برخی ترجیح می دهند که ساعات مفرح خود را به گوش دادن موسیقی سنتی اختصاص دهند و برخی تنوع گرا بوده و موسیقی مدرن امروزی را می پسندند. آن چه که باعث ماندگاری یک موسیقی در اذهان می گردد آوازی است که با آن همراه می شود.
نوع صدا تأثیر به سزایی در جذابیت آواز و موسیقی خواهد داشت. در واقع بهتر است این گونه بگوییم که رنگ صدا از مهم ترین عوامل در ماندگاری یک آواز به همراه یک موسیقی می باشد. توانایی و مهارت هنری خواننده در ارائه یک آواز زیبا تأثیر گذار است اما مهم تر از آن نوع گونه صدایی است که می بایست ذاتاً از آن برخوردار باشد. صدای مخملی یک خواننده نیز می تواند موسیقی مدرن و یا سنتی را تحت تأثیر خود قرار دهد به طوری که با شنیدن آن هوش از ذهن شنونده برباید.
صدای بی نظیر استاد بنان
در میان مشاهیر بزرگ و نام آشنا در صنعت موسیقی و آواز می توان به استاد غلامحسین بنان اشاره کرد. این مرد بزرگ از جمله کسانی است که صدای مخملی او به گوش ها رسید و بر دل ها نشست. استاد بنان در خانواده ای کاملاً هنرمند به دنیا آمد. پدر خواننده و موسیقیدان و مادر نیز از نوازندگان پیانو محسوب می شد. استاد بنان صدای زیبا و مخملی خود را از پدرش به ارث برده بود. این ویژگی به صورت ارثی در صدای این مرد بزرگ به گوش می رسید.
صدای مخملی استاد بنان و ارزش موسیقایی آن
همان طور که در بخش قبلی نیز عنوان شد لقب صدای مخملی ایران مختص استاد غلامحسین بنان است به طوری که با یک جستجو در فضای مجازی متوجه این موضوع خواهید شد. این صدا دارای ارزش موسیقایی است چرا که باعث پیوند او با دنیای آواز شده است. صدای این مرد در موسیقی به قدری طنین انداز است که در نوع خود نه تنها بی نظیر بلکه کمیاب شناخته می شود.
صدای مخملی زن و جذابیت های آن
زنان نسبت به مردان از ویژگی های خاصی برخوردارند که تنها مختص آن ها بوده و نمی توان برای آن ها وجه اشتراکی قائل شد. صدای ظریف و در عین حال جذاب تنها از حنجره یک زن خارج می شود و این شاید از ویژگی های ژنتیکی جنس مونث شناخته شود هر چند در این بین نباید از برخی استثناها غافل شد. در تاریخ مردان و زنانی مشاهده می شوند که برخلاف ویژگی های جنسی خود از صداهای خاصی برخوردار بوده اند.
صدای مخملی یکی از ویژگی های زنانی است که در امر خوانندگی و آواز موفق عمل کرده اند. برخی چنان از این ویژگی صوتی برخورداند که حتی بعد از مرگ آن ها نیز طرفدارانشان به آوازهای آن ها گوش فرا می دهند.