در مقاله “شغل خوانندگی چیست؟” بیان کردیم که خوانندگی به تولید صداهای موسیقیایی با صدای انسان، آواز و خوانندگی میگویند. با توجه به این تعریف، بدیهی است که خوانندگی با حرف زدن معمول هر روز ما، بسیار تفاوت دارد و همین تفاوتها است که باعث میشود تا خوانندگی در میان اکثر افراد جامعه، طرفداران زیادی داشته باشد. اما یک سوال بحث بر انگیز برای این موضوع وجود دارد که چه زمانی میتوانم خوانندگی را شروع کنم یا بهترین زمان برای شروع خوانندگی چیست. در مقاله “بهترین سن شروع خوانندگی” همراه ما باشید تا اطلاعات کاملی در اختیار شما عزیزان علاقه مند به آموزش موسیقی قرار دهیم.
چرا در دوران کودکی آواز بخوانیم؟
در واقع علت یا علتهایی برای خواندن آواز در سن کودکی وجود ندارند. البته بعضی از اساتید موسیقی در نظر دارند، به دلیل اینکه صدا هنوز تغیرات جدی ندارد؛ خواندن آواز در سنین پایین اصلا توصیه نمیشود. اما این باور هم هست که سنین پایین برای شروع تمرینهای ویژه و زودهنگام برای آموختن موسیقی، فرصت مناسبی است. برای مثال، بهبود حس شنیداری فرد در آیندهای نه چندان دور به او کمک میکند تا در زمینه آواز بسیار پیشرفت کند. در حالی که این مهارت او در سنین پایین تر یعنی دوران کودکی، رشد و پرورش یافته است.
با توجه به این دو دلیل، به احتمال زیاد خودتان به خوبی دریافته اید که اگر فکر میکنید فرزند شما به یادگیری تئوریهای موسیقی علاقه مند است، میتوانید به او کمک کنید تا این امر تحقق پیدا کند. البته اگر واقعا به این نتیجه رسیدید که فرزندتان در سنین پایین، به راحتی میتواند بخواند و هیچ مانعی برای خواندن او وجود ندارد؛ میتوانید با یک استاد موسیقی و خوانندگی در این زمینه صحبت کنید تا با مشورتهای تخصصی در این زمینه، به یک نتیجه مطلوب برسید.
بهترین سن برای شروع خوانندگی چه سنی است؟
همه ما میدانیم خوانندگی بیشتر از اینکه یک سرگرمی باشد، یک شغل محسوب میشود. پس بهتر است به طور منطقی به این موضوع توجه داشته باشیم. اگر تمایل دارید تا آینده شغلی شما، خوانندگی باشد؛ پس از بلوغ، بهترین سن برای شروع خوانندگی است. البته این مورد، تنها عاملی نیست که بتوانید یک خواننده حرفهای و مشهور شوید. پشتکار، تمرین و آموزش، در کنار هم شما را میتواند در لیست بهترین خوانندههای ایران جای دهد.
چرا یادگیری خوانندگی پس از سن بلوغ توصیه میشود؟
دلیل اصلی که خیلی از افراد موثر در زمینه موسیقی و خوانندگی روی آن تاکید دارند که خوانندگی پس از سن بلوغ باید انجام شود، تغییر نکردن تارهای صوتی است. در سنین کودکی تا نوجوانی، تارهای صوتی افراد دچار تغییراتی میشود که افراد نمیتوانند بر روی صدای اصلی و واقعی خود تمرکز داشته باشند.
آیا در بزرگسالی میتوانیم خوانندگی یاد بگیریم؟
همه ما خوب میدانیم که هیچ وقت برای یادگیری هیچ علم و هنری دیر نیست. سنین بالا هم زمان مناسبی برای آموزش خوانندگی و تمرین برای آواز خوانی است. علاوه براین با تجربهای که دارید، به طور قطع همانند یک کودک 6-5 ساله از درجه صفر آغاز به فراگیری خوانندگی نمیکنید. چرا که با گذر سن، به احتمال زیاد به طور ناخودآگاه ممکن است فنونی را یاد داشته باشید که خودتان هم از آن بی خیر هستید.
غیر از این، تجربه نشان داده است افرادی که در سنین بالا سعی دارند تا خوانندگی را فرا بگیرند، پس از گذر زمان نه چندان زیادی، با پیشرفت چشمگیری رو به رو خواهند بود.
4 دیدگاه
شهنام
سلام ممنون بابت مقاله آموزندتون
به نظرتون سن ۲۲ یکم دیر نشده؟ حدود شش هفت سالی از سن بلوغ گذشته😑 آدم حس میکنه تارای صوتیش دیگه شکل گرفتن
بهزاد شهسواری
سلام
بسیار هم سنتون برای شروع عالیه
فقط کافیه که بخواید
Ali
16 سال چطور
نیما
سلام آقای شهسواری
من ۱۵ سالمه و برای شروع دیر هست یا خوبه و یا زود؟!
من واقعا دلم میخواد یه خواننده مطرح و معروف بشم
صدام اصلا از نظر خودم خوب نیست و احساس میکنم همراه با تمرینات صدام بهتر میشه ولی دل آدما رو نمیبره 😕